Wonen

Wonen zoals thuis, dat is wat Huize ten Berghe biedt

Vertrouwde en comfortabele entourage met een hoogwaardige levensstijl

Huize ten Berghe biedt een warme, vertrouwde en comfortabele entourage met een hoogwaardige levensstijl. De individuele zorg met hart voor de bewoners is de drijfveer van Huize ten Berghe. Met een vast team van toegewijde verzorgenden en verpleegkundigen wordt er 24 uur per dag zorg geleverd. Bewoners kunnen in Huize ten Berghe blijven wonen ongeacht de ontwikkeling in hun zorgbehoefte (zolang dit medisch verantwoord is), het zogenoemde levensloop-bestendig wonen.

Alle disciplines komen aan huis, van huisarts, fysiotherapeut, logopedist tot diëtist. 

Ook voor tijdelijk verblijf

Ook voor tijdelijk verblijf bent u van harte welkom in Huize ten Berghe. Na een ziekenhuisopname, een intensieve zorgperiode of indien de mensen om u heen die u normaal zorg verlenen op vakantie gaan, biedt Huize ten Berghe uitkomst. Huize ten Berghe biedt u de mogelijkheid om in alle rust, luxe en in een veilige omgeving te verblijven en zonodig te herstellen. Door de huiselijke sfeer zal u zich snel thuis voelen en ons professionele zorgteam zal u 24 uur per dag bij kunnen staan.

Buiten de zorg wordt er natuurlijk gezorgd voor heerlijke maaltijden en gezellige activiteiten. Vrienden en familie zijn op elk moment van de dag welkom. Paramedici (zoals fysiotherapeut, diëtist enz.) komen op aanvraag bij Huize ten Berghe in huis om u te helpen met uw herstel.

Download Uitsluitingscriteria bewoners (pdf)

Begane grond
Begane grond
Eerste verdieping
Eerste verdieping
Tweede verdieping
Tweede verdieping

“Mijn moeder heeft zich vanaf dag één thuis gevoeld in het huis. Ze vindt haar woning heel gezellig en laat die vol trots aan bezoekers zien. Ook geeft ze aan ‘nu nooit meer alleen te zijn”

Dochter van bewoonster Huize ten Berghe

Thuis voelen betekent je dierbaren kunnen ontvangen en samen genieten.

Huize ten Berghe zal zich buiten de kwalitatieve zorg onderscheiden door de geboden gastvrijheid. Familieleden en vrienden spelen zowel voor de bewoner als voor de medewerkers een belangrijke rol. In Huize ten Berghe zullen dan ook naast de zorgmedewerkers, gastvrouwen aanwezig zijn.

Niet alleen door rekening te houden met de individuele wensen van de bewoners, maar ook voor de familieleden en vrienden staat er altijd een drankje klaar en bent u altijd welkom om desgewenst mee te lunchen en/of dineren. Het diner zal dagelijks vers worden bereid door een kok in de open, huiselijke keuken. De bewoners zullen altijd welkom zijn om de kok te helpen bij het bereiden van de gerechten.


 

Tarieven

De kosten van wonen in Huize ten Berghe zijn afhankelijk van meerdere factoren. Wij informeren u graag persoonlijk over de kosten voor uw specifieke situatie. De tarieven van Huize ten Berghe zijn in drie elementen opgedeeld, te weten:

Kosten woning

De kosten van de woning zijn afhankelijk van de afmeting en ligging van de woning.

Kosten service pakket

De kosten van het servicepakket zijn een vast bedrag per maand.

Het service pakket houdt o.a. in; 24 uur aanwezigheid van zorgteam, eten en drinken, schoonhouden van woonruimte, verzorgen was, onderhoud tuin, enz.

Kosten zorg

Indien er een zorgvraag ontstaat, heeft de bewoner recht op een zorgindicatie via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

De zorgkosten worden gefinancierd vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg), wél betaalt u de wettelijk vastgestelde inkomens- en vermogen afhankelijke eigen bijdrage. Uw eigen bijdrage kunt u via www.hetcak.nl berekenen.

Wilt u meer weten over
Huize ten Berghe?

Laat u gegevens bij ons achter en wij nemen contact met u op en houden u op de hoogte.

 

Vera Vrolijk
Directeur

* verplichte velden